Linkovi

Obama: Na korak do finansijske reforme


Američki predsednik Barak Obama pozvao je članove Kongresa da što pre usvoje predlog zakona o sveobuhvatnoj finansijskoj reformi, ocenjujući da je taj zakon potreban zemlji kako bi izgradila snažnu ekonomiju.

U redovnom obraćanju gradjanima, Obama je poručio da se SAD nalaze „na korak od pobede“, pošto su članovi Predstavničkog doma i Senata u petak usaglasili konačne detalje zakona o reformi finansijskog sektora.

Novi predlog zakona sadrži odredbe kojima se štite potrošači i postavljaju ograničenja za rizične finansijske aktivnosti za koje se veruje da su izazvale globalnu recesiju.

Predlog zakona treba da usvoje Predstavnički dom i Senat u punom sastavu, a lideri u Kongresu očekuju da će ga predsednik potpisati pre 4. jula.

U odgovoru Republikanske stranke, kongresmen iz Viskonsina Pol Rajan pozvao je predsednika da otvara nova radna mesta i ne povećava američki dug. Rajan ističe da američka vlada ne bi trebalo da troši novac koji je preostao iz paketa za spasavanje banaka i stimulisanje ekonomije.




XS
SM
MD
LG