Linkovi

Obama i zvanično u kampanji


Predsednik Baraka Obama
Predsednik Baraka Obama

Predsednik Barak Obama je govorom na skupu u saveznoj državi Ohajo zvanično počeo kampanju za predsedničke izbore u novembru.

Obama je okupljenima na državnom univerzitetu Ohaja, u Kolambusu, kazao da je Amerika prošla kroz težak period oporavka od duboke recesije, te da je predaleko odmakla da bi se vratila na staro.

Obama je dodao da bi njegov rival, republikanac Mit Romni, samo potvrdio neuspelu politiku svoje partije. Takođe je kazao da se njegova administracija ne vraća u prošlost, već vodi zemlju napred. Predsednik je optužio Romnija da je izgubio kontakt sa prosečnim Amerikancima i da je previše blizak konzervativnim republikancima u Predstavničkom domu.

Predsednik Obama je naglasio da su ovi izbori ključni za sudbinu srednje klase. Obamu očekuje teška izborna trka, imajući u vidu polarizovanu naciju opterećenu nezaposlenošču i usporenim ekonomskim oporavkom.

Ekonomski problemi, koje je nasledio i koje pokušava da reši, obeležili su njegov prvi mandat na položaju predsednika. Obama je u redovonom obraćanju naciji subotom kazao da je oporavak od najgore ekonomske krize od Velike depresije posao koji i dalje traje.

XS
SM
MD
LG