Linkovi

Inicijativa o zapošljavanju veterana


Prva dama Mišel Obama predstavlja svog supruga, predsednika Baraka Obamu, u bazi Lengli-Justis u Hemptonu u Virdžiniji, 19. oktobra 2011.
Prva dama Mišel Obama predstavlja svog supruga, predsednika Baraka Obamu, u bazi Lengli-Justis u Hemptonu u Virdžiniji, 19. oktobra 2011.

Prva dama Sjedinjenih Država Mišel Obama saopštila je da se grupa američkih kompanija obavezala da će, u naredne dve godine, zaposliti 25.000 vojnih veterana i njihovih supružnika.

Mišel Obama se obratila pripadnicima američke vojske u Hemptonu u Virdžiniji, poslednjeg dana trodnevne autobuske turneje predsednika Obame, čiji je cilj da se obezbedi podrška građana za predsednikov planu o otvaranju novih radnih mesta.

Inicijativa koju je predstavila Mišel Obama, organizovana zajedno sa Američkim logističkim udruženjem, zamišljena je kao pružanje pomoći veteranima da nadju posao kada završe svoje vojne obaveze, u vreme kada nacionalna stopa nezaposlenosti stoji na oko devet procenata.

Govoreći posle svoje supruge, predsednik Obama je poručio da, posle borbe za otadžbinu u stranim zemljama, poslednja stvar koju veterani treba da rade po povratku kući je da tragaju za poslom. On je takodje primetio da njihovi bračni partneri imaju problem da nadju posao, pošto se sele od jedne do druge vojne baze.

Obama je ujedno ponovio poziv Kongresu da odobri njegovu inicijativu o otvaranju novih radnih mesta, o kojoj će se, u delovima, raspravljati u Kongresu pošto ceo paket zakona nije usvojen u Senatu prošle nedelje.

XS
SM
MD
LG