Linkovi

Predsednik Obama završio posetu Africi


Predsednik Obama u Tanzaniji
Predsednik Obama u Tanzaniji

Predsednik je tokom posete Africi promovisao novi program u vrednosti od 7 milijardi dolara kako bi se Afrikancima omogućio bolji pristup struji

Predsednik Barak Obama je na kraju posete Africi istakao kako je uveren da, uz pravi pristup, narod tog kontinenta „može da započne novu eru prosperiteta.“

Američki predsednik je otputovao danas nakon posete i govora u jednoj svojevermeno zatvorenoj elektrani u Tanzaniji koja je ponovo počela rad kao zajedničko ulaganje Sjedinjenih Država i Tanzanije.

Predsednik je tokom posete promovisao novi program u vrednosti od 7 milijardi dolara kako bi se Afrikancima omogućio bolji pristup struji u cilju ekonomskog napretka na tom kontinentu.

Obama je okončao jednonedeljnu posetu Africi ceremonijom na aerodromu u Dar es Salamu gde se pozdravio sa predsednikom Džakajom Kikveteom i stotinama gradjana Tanzanije koji su ga pozdravljali i mahali zastavicama.

Ranije danas, bivši predsednik Džordž W. Buš se pridružio predsedniku Obami na ceremoniji polaganja venca u znak odavanja pošte 11 osoba ubijenih u bombaškom napadu na američku ambasadu u Dar es Salamu.
XS
SM
MD
LG