Linkovi

Obama: Inovacije - kamen temeljac


Obama: Inovacije - kamen temeljac
Obama: Inovacije - kamen temeljac

Američki predsednik Barak Obama kaže da su inovacije u biznisu kamen temeljac oživljavanja ekonomije i otvaranja novih radnih mesta.

Govoreći iz kompanije za proizvodnju energije u državi Viskonsin, Obama je iskoristio svoje redovno nedeljno obraćanje naciji da započne - kako je rekao - "da usmerava pažnju javnosti na inovatore širom Sjedinjenih Država koji se oslanjanju na nove tehnologije kako bi stvorili nova radna mesta i prilike u novim industrijama".

Predsednik Obama je dodao da će narednih dana predstaviti razne kompanije koje će pomoći Americi da "pobedi u budućnosti - tako što će biti inovativnija, obrazovanija i više graditi" od svojih konkurenata. Ponavljajući ključne stavove iz svog ovonedeljnog govora o stanju nacije, američki predsednik rekao je da su reforma vlade i smanjenje nepotrebne potrošnje koraci neophodni da bi se finansirale investicije u obrazovanje i istraživanje.

Obama je istakao svoj predlog povećanja poreskih olakšica za biznise koji se bave istraživanjem kao primer svoje posvećenosti rastu američkog biznisa i povećanju broja radnih mesta.

U republikanskom odgovoru, senator Ron Džonson rekao je da su manja vlada i manja potrošnja lek za posrnulu američku ekonomiju.

XS
SM
MD
LG