Linkovi

Novak četvrti put najbolji u Dubaiju


Đoković sa trofejem namenjenom pobedniku turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Đoković sa trofejem namenjenom pobedniku turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

"Prvi reket" sveta nastavio pobednički niz u 2013. i osvojio 36. titulu u karijeri, bez izgubljenog seta na turniru

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je još jednu - četvrtu po redu - titulu na ATP turniru u Dubaiju.

Svetski broj jedan i dalje je neporažen u 2013. koju je započeo odbranom titule u Melburnu, zatim pomogao Dejvis kup selekciji Srbije da se plasira u drugu rundu, i sada osvajanjem trofeja u Dubaiju, gde je već trijumfovao 2009, 2010. i 2011.

Do 36. titule u karijeri, Đoković je stigao pobedom nad Tomašom Berdihom - 7:5 i 6:3 - za sat i 34 minuta igre. Bio je to njegov 13. trijumf u ukupno 14 mečeva protiv Čeha, koji je jedini put slavio u vimbldonskom polufinalu 2010. Đoković ove godine u Dubiju nije izgubio nijedan set, a računajući prošlu godinu, iza sebe ima 18 uzastopnih pobeda u zvaničnim mečevima.

U konkurenciji dublova na istom, turniru, Nenad Zimonjić i Robert Linšted poraženi su u vrlo dramatičnom meču od Indijca Bupatija i Francuza Ljodre u dva taj brejka završena identičnim rezultatom - 8:6.

Za pobedu u Dubaiju, Đoković je osvojio 500 poena i povećao razliku na prvom mestu u odnosu na prvog pratioca Rodžera Federera koji nije uspeo da obrani titulu osvojenu prošle godine. Takođe je dobio ček na 430 hiljada dolara.
XS
SM
MD
LG