Linkovi

Novak i Viktor za četvrtfinale


Jedan na drugog: Viktor Troicki (levo) servira protiv Huana Monaka, Novak Đoković vraća protiv Radeka Stepaneka
Jedan na drugog: Viktor Troicki (levo) servira protiv Huana Monaka, Novak Đoković vraća protiv Radeka Stepaneka

Dvojica preostalih Srba igraće jedan protiv drugog najverovatnije u ponedeljak; Federer gubio sa 2:0 u setovima, ali se plasirao u 4. kolo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je prvi set na ovogodišnjem Vimbldonu, ali se ipak plasirao u osminu finala, gde ga očekuje duel sa kolegom iz Dejvis Kup reprezentacije Viktorom Troickim. Treći predstavnik Srbije u Londonu, 8. nosilac Janko Tipsarević doživeo je neočekivani poraz u duelu sa Rusom Mihailom Južnjim - 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

Đoković je protiv Radeka Stepaneka propustio nekoliko brejk-lopti u prvom setu, dok je veteran iz Češke iskoristio jedinu priliku da mu oduzme servis i dobio taj deo igre sa 6:4. Međutim, prvi reket sveta "brejknuo" je Stepaneka već na startu drugog i osvojio taj set sa 6:2. Istim rezultatom Đoković je dobio i naredna dva seta, i posle nešto manje od tri sata igre na centralnom terenu sa zatvorenim krovom, izborio plasman među 16 najboljih. Viktor Troicki je do svog najboljeg rezultata na Vimbldonu stigao pobedom nad 15. nosiocem, Argentincem Huanom Monakom - 7:5, 7:5 i 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 40 minuta.

A dan posle senzacionalne eliminacije Rafaela Nadala, 3. nosilac Rodžer Federer zamalo je izbegao sličnu sudbinu. Švajcarac, koji na 32 uzastopna Grand Slem turnira nije ispao pre četvrtfinala, gubio je sa 2:0 u setovima protiv vršnjaka iz Francuske Žilijena Benetoa - 6:4, 7:6 (3), u nekoliko navrata bio na dva poena od eliminacije, ali je uspeo da napravi preokret - 6:2, 7:6 (6) i 6:1.
XS
SM
MD
LG