Linkovi

Novak i Rafa za "Kup musketara"


Đoković i nadal na mreži posle nedavnog finala u Rimu, u kojem je Đoković pobedio u tri seta - 4:6, 6:3 i 6:3
Đoković i nadal na mreži posle nedavnog finala u Rimu, u kojem je Đoković pobedio u tri seta - 4:6, 6:3 i 6:3

Pobednik 42. međusobnog duela dvojice najboljih tenisera sveta od ponedeljka prvi na svetskoj rang-listi...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Francuske drugi put u karijeri, a kao i pre dve godine, poslednja prepreka na putu do jedinog gren slem trofeja koji mu nedostaje u kolekciji biće branilac titule i osmostruki šampion Rolan Garosa - Španac Rafeal Nadal.

Po vrlo toplom i sparnom vremenu, Đoković je u prvom polufinalu pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa u četiri seta - 6:3, 6:3, 3:6 i 6:3, dok je Nadal bio znatno ubedljiviji protiv Britanca Endija Marija, prepustivši mu svega šest gemova - 6:3, 6:2 i 6:1 - u meču koji je trajao svega 100 minuta.

Nedeljno finale biće 42. međusobni duel Srbina i Španca - Nadal vodi 22-19, ali je Đoković dobio poslednja četiri meča. Ulog će svakako biti veliki: Nadalu je neophodna deveta titula u Parizu kako bi zadržao prvo mesto na svetskoj rang-listi, ali i postao prvi teniser sa pet uzastopnih trofeja na Rolan Garosu; s druge strane, ukoliko Đoković osvoji svoju prvu titulu, vratiće se na vrh ATP liste i postati osmi teniser u istoriji koji je pobedio na sva četiri gren slema.

Nadal je do sada pet puta pobeđivao Đokovića na Rolan Garosu, prvi put 2006. u četvrtfinalu, tri puta u polufinalu - 2007, 2008. i 2013, i jednom u finalu - 2012.

Pre duela Nadal - Đoković, sutra se igra finale u konkurenciji teniserki, a za titulu se bore Ruskinja Marija Šarapova i Rumunka Simona Halep.

Takođe sutra, najbolja srpska juniorka i 1. nosilac na Roland Garosu Ivana Jorović pokušaće da osvoji titulu protiv Ruskinje Darje Kasatkine.
XS
SM
MD
LG