Linkovi

Đoković najbolji sportista sveta


Đoković najbolji sportista sveta
Đoković najbolji sportista sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sinoć je u Londonu dobio još jedno veliko priznanje - verovatno najveće u karijeri. Prestižna akademija Laureus dodelila mu je nagradu za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini.

U oštroj konkurenciji fudbalske zvezde Lionela Mesija, pobednika Tur de Fransa Kadela Evansa, NBA šampiona Dirka Novickog, prvaka Formule 1 Sebastijana Fetela i dvostrukog dobitnika „Laureusa“ Juseina Bolta, Novak Đoković je sa tri osvojene Grand Slem titule u 2011, bio favorit za ovogodišnje priznanje. Postao je tek sedmi sportista koji može da se pohvali dobijanjem ove nagrade, posle Tajgera Vudsa, Mihael Šumahera, Lensa Armstronga, Juseina Bolta i dvojice svojih velikih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Veoma je teško rečima opisati koliko ova nagrada znači, ne samo meni, već mojoj porodici, mom timu, mojoj zemlji i svima koji me podržavaju od početka karijere. Konkurencija je bila uzuzetna, svi nominovani imali su neverovatnu 2011. godinu i stvarno više od ovoga ne bih mogao da poželim“,
rekao je 24-godišnji Beograđanin.

Đoković je na konferenciji za novinare posle ceremonije po ko zna koji put objašnjavao svoj neverovatni pohodu na vrh svetske rang-liste. I još jednom – ponovio je da je za uspeh u tenisu najvažnija mentalna snaga.

"Jednostavno, danas više verujem u sebe na terenu, nego što je to bio slučaj pre godinu i po, dve ... To pravi razliku kada treba da pobedite u meču, a to je nešto što dolazi sa godinama i iskustvom".

Posle trijumfa na Australijen Openu, Đoković će preskočiti Dejvis Kup meč između Srbije i Švedske u Nišu predstojećeg vikenda, a na teren se vraća krajem meseca, kada će u Dubaiju braniti titulu osvojenu u poslednje tri godine.

XS
SM
MD
LG