Linkovi

Đoković: Nadal bolji u presudnim trenucima


A Bangladeshi child stands in an alley as a boy climbs a ladder outside their home at a slum in Dhaka, Bangladesh. Oct. 17 is International Day for the Eradication of Poverty, designated to promote awareness of the need to eradicate poverty and destitution in all countries.
A Bangladeshi child stands in an alley as a boy climbs a ladder outside their home at a slum in Dhaka, Bangladesh. Oct. 17 is International Day for the Eradication of Poverty, designated to promote awareness of the need to eradicate poverty and destitution in all countries.

Prvi reket sveta kaže da je priopustio svoje šanse, ali da je sigurno podigao nivo igre u odnosu na poslednja dva meseca...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji poslednji gren slem sezone, pošto je u finalu Ju Es Opena sinoć poražen od Španca Rafaela Nadala, sa 3-1, po setovima 6:2, 3:6, 6:4 i 6:1. Bio je to četvrti poraz Đokovića u meču za titulu u Njujorku, i drugi uzastopni, pošto je prošle godine, u pet setova izgubio od Britanca Endija Marija. Đoković na konferenciji za novinare govorio o negativnim i pozitivnim aspektima svoje igre.

Kao i većina onih koji su pratili finale Ju Es Opena, i Đoković se slaže da je presudan bio treći set, u kome je – kako kaže – propustio svoje šanse.

„Imao sam tu 2:0 i brejk loptu, i tako par nekih grešaka, to je to. U principu meč se vrlo brzo okrene kada imaš Nadala preko puta mreže i ako, kažem, ne iskoristiš prilike, on će da uđe u teren i da diktira svoj tempo. S druge strane, ja sam pokušavao, trudio sam se, naravno, ovo je finale gren slema i hteo sam da pobedim, sigurno onoliko koliko je i on želeo. Tako da… čestitam mu, sigurno da je bio bolji u presudnim trenucima“.

Đoković ističe da na na ovom nivou pobednika odlučuju sitnice, a da Nadal zahvaljujući fantastičnoj sezoni, u kojoj još nije izgubio na tvrdoj podlozi, ima maksimalno samopouzdanje. Međutim, prvi reket sveta podsetio je koliko može da bude dominanatan u većem delu drugog i prvoj polovini trećeg seta.

„Jeste, ako gledamo sa te pozitivne, vedrije strane, upoređujući moje neka nastupe u tim velikim mečevima - finale Vimbldona i pogotovo turniri koji su bili na tvrdoj podlozi pre US Opena - nisam bio svoj. Ovde opet, danas u presudnim trenucima nisam uspeo da odigram ono što sam želeo, ali sigurno je da sam podigao nivo igre u odnosu na poslednja dva meseca“.

Bez obzira na još jedno izgubljeno finale gren slema – četvrto u poslednjih pet – Đoković veruje da je imao dobru godinu na najveća četiri turnira, ali kaže da su njegove ambicije da i u tim odlučujući mečevima pobeđuje i osvaja trofeje.

„Gren slemovi su uvek najvažniji za mene i to je činjenica. Ovi turniru su najprestižniji i na njima želim da igram svoj najbolji tenis i tako će da ostane. Naravno trudiću se da igram maksimalno dobro na ostalim turnirima, i da eto eventualno zadržim broj jedan, ili ako ga izgubim ove godine, da ga vratim sledeće godine. To je isto nešto što je veliki izazov i cilj u mojoj glavi“.


A pre svega toga, Đokovića predstojećeg vikenda očekuje polufinale Dejvis kupa u Beogradu, protiv selekcije Kanade.
XS
SM
MD
LG