Linkovi

Nova hapšenja zbog napada u Mančesteru


Policija u Mančesteru
Policija u Mančesteru

Osmorica muškaraca su privedena u vezi sa terorističkim napadom u Mančesteru, uključujući dvojicu koji su uhapšeni u odvojenim akcijama rano jutros. Policija nije saopštila detalje o uhapšenima.

Žena koja je privedena juče u severnom Mančesteru, puštena je bez optužbi.

Šef policije u Mančesteru Ian Hopkins rekao je da je poslednjih nekoliko dana bilo veoma „intenzivno“ za sve policajce, ali da istraga o bombaškom napadu napreduje.

“Želim da uverim ljude da su ova hapšenja veoma značajna. Takođe smo otkrili neke stvari za koje verujemo da su veoma važne za dalju istragu.“

Otac i brat osumnjičenog za napad uhapšeni u Libiji

Predstavnik bezbednosnih snaga u Libiji Ahmed bin Salem objavio je da je Hašim, mlađi brat napadača Salmana Abedija, uhapšen u utorak u Tripoliju.

Bin Salem je za novinsku agenciju Rojters izjavio da su dva brata bila nedavno u kontaktu, a da je Hašim bio upoznat sa planovima za ovaj napad.

“Imamo dokaze da je i on povezan sa Islamskom državom, kao i njegov brat. Pratimo ga više od mesec i po dana”, rekao je Bin Salem.

Abedi, navodni bombaš samoubica, rođen je u Engleskoj, a roditelji su mu iz Libije. Njegov otac, koji živi u Tripoliju, takođe je priveden.

Britanska policija ranije je saopštila da je je “bilo jasno” da bombaš samoubica, koji je izvršio napad posle koncerta Arijane Grande u Mančesteru, nije delovao sam, i da im je bilo vrlo jasno da vode istragu protiv mreže.

XS
SM
MD
LG