Linkovi

Hiljade policajaca na sahrani ubijenog kolege


Potpredsednik SAD Džozef Bajden na sahrani Rafaela Ramosa u Kvinsu
Potpredsednik SAD Džozef Bajden na sahrani Rafaela Ramosa u Kvinsu

Više od 25 hiljada pripadnika policije u uniformama preplavilo ulice oko crkve u njujorškoj četvrti Kvins, kako bi odali poslednju poštu Rafaelu Ramosu...

Hiljade policajaca iz svih krajeva SAD došlli su u Njujork na sahranu jednog od dvojice policajaca ubijenih pre nedelju dana iz zasede u sred dana.

Više od 25 hiljada pripadnika policije u uniformama preplavilo je ulice oko crkve u njujorškoj četvrti Kvins, kako bi odali poslednju poštu policajcu Rafaelu Ramosu.

Tokom komemoracije, kojoj su prisustvovali članovi Ramosove porodice, među kojima i njegova udovica i dva sina, govor su održali potpredsednik SAD Džozef Bajden, guverner države Njujork Endrju Kuomo i gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

Bajden je poručio da je ubistvo dvojice policijaca "dotaklo dušu čitave nacije", Kuomo istakao da je Njukork u Ramosu izgubio heroja, a De Blasio da će policajac zauvek ostati upamćen.

Neki od policajaca u masi, okrenuli su leđa crkvi tokom gradonačelnikovog govora. Oni su kritikovali De Blasija zbog nekih nedavnih izjava u javnosti, za koje veruju da bi mogle da isprovociraju nove napade slične onima u kojima su ubijeni Ramos i njegov partner Wenđijan Liu.

XS
SM
MD
LG