Linkovi

Nigerija: Otac prepoznao ćerku na snimku


Majka otete devojke tokom demonstracija u Čibuku
Majka otete devojke tokom demonstracija u Čibuku

Militantna organizacija Boko Haram objavila video snimak otetih devojaka, na kojem je otac jedne od njih prepoznao svoju ćerku.

Otac jedne od oko 300 učenica otetih u Nigeriji kaže da je prepoznao svoju ćerku na video snimku, koji je juče objavila militantna organizacija Boko Haram. U izjavi Glasu Amerike, pomenuti otac čije je ime Šetima, objasnio je da je na snimku identifikovao svoju 18-godišnju ćerku, kao i ćerku svog suseda.

Guverner države Borno, Kašim Šetima je saopštio da je na video snimku po imenu identifikovano 54 devojaka, dok su ostale identifikovane kao učenice državne srednje škole u mestu Čibok. Guverner je to saopštio pošto je organizovao prikazivanje video snimka.

Nešto ranije, otac jedne od otetih devojaka je Glasu Amerike izjavio da je na snimku prepoznao svoju 18-godišnju ćerku. U drugom intervju jedna majka je rekla kako je prepoznala svoju 17-godišnju ćerku.

Boko Haram objavio je juče 17-minutni video snimak na kojem se vidi oko 100 učenica, obučenih u tamne hidžabe dok sede u grupi u jednom nepoznatom mestu.
XS
SM
MD
LG