Linkovi

Predstavljen novi iPhone 5S i iPhone 5C


Fil Šiler, potpredsednik marketinga kompanije Epl, na konferenciji za novinare u Kupertinu Kaliforniji 10. septembar 2013.
Fil Šiler, potpredsednik marketinga kompanije Epl, na konferenciji za novinare u Kupertinu Kaliforniji 10. septembar 2013.

Kao i svakog septembra, kompjuterski gigant Epl (Apple) i ove godine je održao konferenciju za novinare na kojoj je otkriven novi model popularnog ajfona (iPhone).

Izvršni direktor Epla, Tim Kuk predstavio je u Kaliforniji iPhone 5S, koji će po dizajnu biti gotovo identičan poslednjoj verziji, ali će procesor biti brži, a kvalitet fotografija i filmova znatno poboljšani.

Novina je da će telefon moći da prepozna otiske prstiju vlasnika, što znači da lozinka više neće biti neophodna za otključavanje telefona.

Još jedna novost je da ovog puta uporedo izlaze dve verzije iPhone petice. Druga je iPhone 5C, koja će takođe raditi na operativnom sistemu iOS 7, ali će biti znatno jeftiniji, napravljen od plastike i u mnogo jarkih boja, poput iPod-a. I iPhone 5S će biti dostupan u nekoliko novih boja, među kojima je i zlatna.

Cene novog mobilnog telefona će se kretati od 99 dolara za model 5C pa do 399 dolara za najskuplju verziju iPhone 5S.

Oba telefona stižu u Eplove prodavnice u Sjedinjenim Državama i osam drugih zemalja 20. septembra.
XS
SM
MD
LG