Linkovi

Neuspešno lansiranje severnokorejske rakete


Putnik na železničkoj stasnici u Seulu posmatra izveštaj na televiziji o balističkoj probi Severne Koreje
Putnik na železničkoj stasnici u Seulu posmatra izveštaj na televiziji o balističkoj probi Severne Koreje

Generalštab južnokorejske vojske objavio da je balistički projektil ispaljen sa podmornice prema otvorenom moru dok je portparol ministarstva odbrane rekao da Seul pažljivo prati šta radi severnokorejska vojska i da je u stanju pune vojne pripravnosti...

Južnokorejska vojska saopštila je da je pokušaj Severne Koreje da lansira balističku raketu sa podmornice po svemu sudeći nije bio uspešan.

Generalštab južnokorejske vojske objavio je da je projektil ispaljen sa podmornice prema otvorenom moru, dok je portparol ministarstva odbrane rekao da Seul pažljivo prati šta radi severnokorejska vojska i da je u stanju pune vojne pripravnosti.

Novinska agencija Asošijeted pres prenela je da američki Stejt department nije želeo da komentariše današnje lansiranje, ali da je istakao da lansiranja balističkih raketa od strane Severne Koreje predstavljaju kršenje nekoliko rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Pozivamo Severnu Koreju da se uzdrži od poteza koji dodatno destabilizuju region i umesto toga se fokusira na preduzimanje konkretnih koraka kako bi ispunila svoje obaveze i međunardone zahteve", rekao je portparol Dravnog sekretarijata Džon Kirbi.

Severna Koreja sledećeg meseca treba da održi redak kongres vladajuće Komunističke partije.

XS
SM
MD
LG