Linkovi

"Neon Trees" na turneji promovišu album "Picture Show"


Pevač "Neon Trees" Tajler Glen sa voditeljem emisije Border Crossing Lerijem Londonom.
Pevač "Neon Trees" Tajler Glen sa voditeljem emisije Border Crossing Lerijem Londonom.

Pevač grupe Neon Trees, Tajler Glen, u razgovoru za Glas Amerike govori o drugom albumu svog benda i aktuelnoj turneji.

“Neon Trees” je četvoročlani bend iz grada Provo u Juti, koji je svoj prvi album “Habits” objavio 2010. Dve godine kasnije, grupa se vratila albumom “Picture Show” i nastavila svoj uspeh hitom “Everybody Talks”. Pevač Tajler Glen, koji i piše većinu pesama, razgovarao je sa Lerijem Londonom kada je bend nedavno nastupao u Vašingtonu u okviru svoje američke turneje.

Neon Trees opisuje svoj zvuk kao “energični pop rok”. U protekle dve godine, oba albuma ove grupe zauzela su mesto na Bilbordovoj listi 20 najboljih. Njihov najnoviji CD je nazvan “Picture Show”. Tajler Glen opisuje kako su pristupili novom projektu.

“Ušli smo u ceo projekat bez straha, jer su mnogi bendovi koje volim snimili drugu ploču za koju se vidi da su previše razmišljali što je oduzelo na spontanosti. Mi smo želeli da pravimo pesme kakve mi želimo i uključimo uticaje o kojima smo uvek govorili. Veoma sam zadovoljan novim albumom, zreliji je ali i dalje veoma zabavan.”

Članovi Neon Trees - Brendon Kembel, Tajler Glen, Elejn Bredli i Kris Alen.
Članovi Neon Trees - Brendon Kembel, Tajler Glen, Elejn Bredli i Kris Alen.

Tajler Glen nije oduvek planirao da bude pevač rok benda.

“Želeo sam da budem novinar. Uvek sam voleo da pišem, voleo sam umetnost, ali sam počeo da sviram u bendovima i tada sam osetio da kada izadjem na binu, tek onda izlazim iz svoje ljušture i stvarno oživim.”

Tajler priznaje da ima alter ego koji mu pomaže da prebrodi tremu pred nastup.

“Moram da ga imam, jer sam po prirodi veoma introvertan. Pred izlazak na binu obučem svoj kostim i slušam muziku I to mi pomaže da udjem u pravo raspoloženje. Poslednjih godina je bilo lepo što smo dobijali sve više obožavalaca koji su dolazili na koncerte I pevali sa nama. Oseća se ta razmena energije sa publikom. To mi je pomoglo da više ne moram da obavljam niz ritual pred svirku, da samo mogu da izadjem na scenu I budem ja.”

Neon Trees je zapravo otkrio član još jednog popularnog benda.

“Bubnjaru grupe Killers se dopao naš nastup, došao je na neke naše svirke i video da ima nešto u nama. U to vreme smo u Las Vegasu svirali pred svega 10 do 15 ljudi. U našem gradu i okolini počeli smo da rasprodajemo karte za koncerte ali je bilo teško da se probijemo na nacionalnom nivou, i oni su nam dali tu šansu, jer su nas pozvali da im budemo predgrupa na nekim koncertima.”

Neon Trees su izabrali ime za grupu nakon što su videli neonski osvetljeno drvo na logou u izlogu jednog fast fud restorana u Los Andjelesu. Ispostavilo se da postoji specijalna veza sa tim imenom.

“Kada nam se pridružio basista Brendon Kembel pitao nas je odakle je poteklo tu ime, mi smo mu ispričali, a on je rekao kako je njegov otac radio u kompaniji Jesko iz Las Vegasa, i pravio neonska svetla 1980-ih. I naravno, ispostavilo se da je njegov tata napravio ta svetla godinama pre nego što sam upoznao Brendona, tako da je sve to bio čudan obrt sudbine.”

Neon Trees su trenutno na turneji kojom promovišu svoj novi album “Picture Show” a upravo su objavili svoj drugi singl sa novog albuma.
gle
XS
SM
MD
LG