Linkovi

Lejkersima proradio ponos: Džejms blistao, Jokićev tripl-dabl, serija se vraća u Denver


Nikola Jokić šutira preko Entonija Dejvisa (Foto: AP/Mark J. Terrill)
Nikola Jokić šutira preko Entonija Dejvisa (Foto: AP/Mark J. Terrill)

Los Anđeles Lejkersi ipak su izbegli ekspresnu eliminaciju u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili aktuelne prvake Denver Nagetse sa 119:108 i smanjili na 3:1 u seriji.

Najzaslužniji za pobedu trofejnog kluba iz Los Anđelesa bio je sjajni Lebron Džejms sa 30 poena, odličnu partiju pružio je Entoni Dejvis sa 25 poena i 23 uhvaćene lopte.

Denveru nije pomogla ni još jedna odlična partija dvostrukog MVP-ja NBA lige Nikole Jokića. Srpski centar zabeležio je tripl dabl učinak sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija. Džamal Mari dao je 22 poena, a Majkl Porter junior zabeležio je 27 poena i 11 skokova.

Peta utakmica serije igra se u ponedeljak u Denveru.

Za razliku od prethodne tri utakmice ove serije, Lejkersi su večeras uspeli da sačuvaju kapital koji su stekli u prvom poluvremenu. Denver nije imao snage da treći put zaredom preokrene utakmicu.

Lejkersi su vodili maltene od prvog minuta, a poluvreme su završili sa 13 poena prednosti (61:48). Denver se mučio, a u trećoj deonici je u nekoliko navrata uspeo da dođe do jednocifrenog minusa.

Iako su u poslednjoj deonici Nagetsi imali nekoliko "naleta", Džejms i Dejvis, kao i D'Anđelo Rasel i Ostin Rivs su pogocima uspevali da sačuvaju domaćina od novog, 11. uzastopnog poraza od Nagetsa i ostave svoj tim da "živi" u ovoj seriji.

Rasel i Rivs su utakmicu okončali sa po 21 postignutim poenom.

Košarkaš Bostona Džejlen Braun (u sredini) postiže koš preko Nikole Jovića iz Majamija (Foto: AP/Wilfredo Lee)
Košarkaš Bostona Džejlen Braun (u sredini) postiže koš preko Nikole Jovića iz Majamija (Foto: AP/Wilfredo Lee)

Boston Seltiksi su kao gosti pobedili Majami Hit sa 104:84 i poveli sa 2:1 u seriji. Džejson Tejtum je zabeležio 22 poena i 11 skokova, isti poenterski učinak imao je Džejlen Braun, Kristaps Porzingis je na to dodao još 18 poena, a Derik Vajt je utakmicu završio sa 16 poena.

Domaći Hit je ponovo igrao bez najboljeg igrača Džimija Batlera, koji ima problema sa povredom kolena i bez Terija Rozijera koji muku muči sa vratom. Njihovo odsustvo se još jednom pokazalo kao nenadoknadivi gubitak za Majami u duelu sa veoma kvalitetnim Seltiksima. .

U njihovom odsustvu, najbolji strelac Majami večeras je bio Bem Adebajo sa 20 poena, a imao je i devet skokova. Reprezentativac Srbije Nikola Jović i Tajler Hiro postigli su po 15 poena.

Seltiksi su od početka utakmice igrali veoma dobro i čvrsto u odbrani i naterali su domaće igrače da šutiraju iz teških pozicija, iz kojih su uglavnom promašivali. Sa druge strane, igrači Bostona su bili izuzetno šuterski raspoloženi, pogotovo u drugoj četvrtini kada su stigli do dvocifrene prednosti.

Kada je u trećoj deonici ekipa Bostona povela sa 87:61, bilo je jasno da će ostvariti pobedu, samo je ostalo pitanje sa kolikom razlikom.

Četvrta utakmica serije igra se u ponedeljak u Majamiju.

Borba za svaku loptu - Leri Nensi junior (crveni dres, na parketu) u duelu sa Šejom Gildžeusom Aleksanderom (beli dres, na parketu) (Foto: (AP Photo/Gerald Herbert)
Borba za svaku loptu - Leri Nensi junior (crveni dres, na parketu) u duelu sa Šejom Gildžeusom Aleksanderom (beli dres, na parketu) (Foto: (AP Photo/Gerald Herbert)

Šej Gileus-Aleksander postigao je 24 poena, a gostujući Oklahoma Siti Tander je savladala Nju Orleans Pelikansa sa 106:85 i povela sa 3:0 u seriji prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Džoš Gidi i Džejlen Vilijams su dodali po 21 poen za Tander koji će u ponedeljak uveče u Nju Orleansu pokušati da završi seriju i plasira se u polufinale.

Brendon Ingram postigao je 19 poena za domaćina, Si Džej Mekolum 16, a Herb Džons je dodao 15. Napad Nju Orleansa ponovo se mučio u odsustvu povređenog najboljeg strelca Zajona Vilijamsona.

Početkom treće četvrtine, Ingram i Mekolum su posle dužeg vremena spustili Nju Orleans na jednocifren zaostatak, ali su Čet Holmgrem, Dort i Gidi postigli po trojku i odveli goste na na 69-53.

Oklahoma Siti je postigao prvih sedam poena u četvrtoj četvrtini i povećao prednost na 23, a igrači Nju Orleansa u prva četiri minuta završne deonice nisu uspeli da postignu koš.

Krilni igrač Orlanda Franc Vagner (Foto: (AP/John Raoux)
Krilni igrač Orlanda Franc Vagner (Foto: (AP/John Raoux)

Orlando Medžik je na svom terenu, zahvaljujući odličnoj igri u trećoj četvrtini, bio bolji od Klivlend Kavalirsa sa 112:89 i izjednačio na 2:2 u seriji.

Franc Vagner je u toj deonici postigao 12 od ukupno 34 poena, a tri saigrača su ubacila pet trojki u nizu, što je domaćina odvelo do prednosti od 88:70 i otvorilo put ka trijumfu.

Gosti su u trećoj četvrtini pogodili samo četiri šuta iz igre, Donovan Mičel ubacio je 18, a Džaret Alen i Evan Mobli dodali su na to po 14 poena za Kavalirse.

U ekipi Orlanda, pored Vagnera istakao se Džonatan Ajsak sa 14 poena.

Peta utakmica u seriji u kojoj su do sada dominirali domaćini na programu je u utorak u Klivlendu.

XS
SM
MD
LG