Linkovi

Ligaški deo NBA sezone pri kraju


Tačno sedam dana pre završetka ligaškog dela NBA sezone, poznato je 15 učesnika doigravanja - svih osam na Zapadu i sedam na Istoku. Zna se i da će Klivlend imati prednost domaćeg terena u plej-ofu, a gotovo je izvesno i da će Lejkersi imati najbolji skor na Zapadu.

Ostalo je međutim dovoljno pitanja u vezi sa plasmanom ostalih učesnika doigravanja - pre svega na Zapadu, gde Dalas, Denver, i Finiks u borbi za drugo mesto imaju identičan skor četiri meča pre kraja sezone, dok ih Juta prati sa porazom više i tri preostale utakmice. Poslednje tri pozicije u konferenciji zauzimaju Portland, San Antonio i Oklahoma Siti, takođe sa identičnim skorom i četiri meča u narednih sedam dana.

Situacija je nešto izvesnija na Istoku, gde je pored Klivlenda na prvom, siguran i Orlando na drugom mestu. Treći nosilac, bez obzira na skor biće Boston, koji trenutno ima identičan učinak kao Atlanta, ali će osvojiti svoju diviziju, dok su Hoksi drugi u svojoj. Milvoki i Majami imaju isti skor na deobi petog i šestog mesta, s tim da su Baksi ostali bez svog najboljeg igrača Endrjua Boguta, a Hit iza sebe ima čak devet uzastopnih pobeda. I na kraju, Šarlot, koji je sinoć u Nju Orleansu obezbedio plasman u plej-of prvi put u istoriji kluba, trebalo bi da zauazme sedmo mesto. Za jedino do sada neobezbeđeno - takmiče se Toronto i Čikago, i ta trka verovatno neće biti okončana sve do poslednjeg dana.

Jedna od vesti dana, sinoć je bila i pobeda Golden Stejta u Mineapolisu, kojom su Voriorsi svom treneru Donu Nelzonu omogućili da prestigne Lenija Vilkinsa na prvom mestu večne liste po broju pobeda. Nelzon sada ima 1.333 trijumfa u ligaškom delu sezone.

XS
SM
MD
LG