Linkovi

NATO zabrinut zbog kršenja primirja u Ukrajini


Ukrajinski vojni konvoj na putu blizu Slovjanska, 5. oktorba 2014.
Ukrajinski vojni konvoj na putu blizu Slovjanska, 5. oktorba 2014.

Novi šef NATO-a izjavio je da je zapadni vojni savez zabrinut zbog brojnih primera kršenja primirja u istočnoj Ukrajini za šta je indirektno okrivio proruske separatiste.

Severnoatlantski savez zabrinut je zbog kršenja prekida vatre na istoku Ukrajine, izjavio je danas novi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tokom posete Poljskoj.

U svojoj prvoj poseti stranoj zemlji, otkako je stupio na dužnost generalnog sekretara NATO-a, Stoltenberg je pohvalio ukrajinsku vladu za preduzimanje, kako se izrazio, dosta toga u skladu sa sporazumom o prekidu vatre, kao i u prilog nalaženja političkog rešenja konflikta sa separastima.

Bivši norveški premijer je, takođe, ukazao da je veoma važno da Rusija „iskoristi sav svoj uticaj da bi se garantovalo da prekid vatre poštuju i separatisti“.

U Kijevu, predsednik Ukrajine Petro Porošenko sastao se danas sa Viktorijom Nuland, američkom državnom podsekretarkom za Evropu i Evroaziju. Porošenko je ukazao na potrebu jačanja kontrole na granicama Ukrajine, dok je Nuland pohvalila njegova nastojanja da postigne primirje sa separatistima.

XS
SM
MD
LG