Linkovi

Čestitke Obami iz Crne Gore


Crnogorski premijer Igor Lukšić
Crnogorski premijer Igor Lukšić

Crnogorski zvaničnici se nadaju nastavku odličnih odnosa dvije države i očekuju podršku SAD, posebno kada je u pitanju članstvo u NATO-u

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Igor Lukšić čestitali su danas Baraku Obami ponovni izbor za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

SAD će i u naredne četiri godine biti pouzdan partner Crnoj Gori na putu ka Evropi i NATO-o, poručila je američka ambasadorka Sju K Braun na izbornom doručku, gdje su uživo praćeni rezultati predsjedničkih izbora u Americi. Ona se nada da će nova administracija ojačati ekonomske veze sa Crnom Gorom:

"SAD već su dokazale da su uz Crnu Goru, a tako će biti i u narednom mandatu predsjednika Baraka Obame. Mi smo vaš partner i saveznik prvenstveno u evroatlanskim integracijama, jer želimo da postanete dio NATO-a. Bićemo uz vas i na putu ka EU. Nadam se i tješnjoj ekonomskoj saradnji".

Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić čestitao je pobjedu Baraku Obami. On se nada da će Crna Gora, tokom Obaminog predstojećeg mandata, postati članica NATO-a:

"Sve ono što će dalje doprinijeti ekonomskom opravku SAD-a, svakako će doprinositi i globalnom ekonomskom oporavku, a time i pomoći nama da se lakše nosimo sa pojedinim pitanjima koja se tiču stvaranja uslova za obnavljanje ekonomskog rasta. Ono što izvjesno očekujem jeste dalja podrška svim ambicijama koje se tiču evropskih integracija, a nadam se i evroatlanskih".

I crnogorski predsjednik Filip Vujanović čestitao je Baraku Obami ponovni izbor za predsjednika SAD-a. U čestitki Vujanovića se navodi da su građani SAD, ponovnim izborom Obame, pokazali da su visoko vrednovali njegovu posvećenost prevazilaženju ekonomske krize, afirmaciji političke stabilnosti i adekvatnog odgovora na globalne izazove.

Vujanović je kazao da je uvjeren da će SAD nastaviti da podržavaju evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, afirmiciju njene demokratije i obezbjeđenja ekonomskog razvoja.
XS
SM
MD
LG