Linkovi

Lekić predao kandidaturu


Kandidat za predsednika Crne Gore Miodrag Lekić
Kandidat za predsednika Crne Gore Miodrag Lekić

Predstavnici Demokratskog fronta predali su predsjedničku kandidaturu Miodraga Lekića, koji će na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat

U Crnoj Gori ozvaničena je još jedna predsjednička kandidatura. Osim Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima će se nadmetati i Miodrag Lekić koga je potpisima podržalo više od osam hiljada građana.

Predstavnici Demokratskog fronta predali su Državnoj izbornoj komisiji predsjedničku kandidaturu Miodraga Lekića, koji će na predsjedničkim izborima nastupiti kao nezavisni kandidat. Lekić je kazao da nakon predaje potpisa kreće bitnija i suštinskija kampanja.

"Trudiću se da se predstavim na ozbiljan i odgovoran način i da pokušam da povratim izgubljeno povjerene građana i njihovo dostojanstvo. Pokušaćemo zajednički da doprinesemo promjenama i da se borimo protiv onoga što sprječava ekonomski i demokratski napredak", rekao je Lekić novinarima nakon predaje kandidature.

On je naveo da Front nije vršio pritisak na građane da daju potpis, aludirajući na ono što je činila DPS prikupljajući potpise za Filipa Vujanovića. Lekić je kandidatu Demokratske partije socijalista Filipu Vujanoviću poručio da "sačeka sa ocjenama da će pobijediti na izborima 7. aprila" i naveo da predsjednik ne treba da bude eksponent partije.

"Želim da se povrati dostojanstvo funkciiji predsjednika da to ne bude eksponent partije koja je svakodnevno u aferama korupcionaškog života tako da imam vrlo jasne poglede i vjerujem i građane Crne Gore", rekao je Lekić.

On je dodao da će njegova kampanja biti fer. Podsjetimo, osim Vujanovića i od danas Lekića, u konkurenciju za predsjednika Crne Gore mogao bi se uključiti i nezavisni kandidat Rade Bojović za koga je prikupljanje potpisa podrške kandidaturi u toku.
XS
SM
MD
LG