Linkovi

Šulc: Nastaviti saradnju EU i Crne Gore


Presednici crnogorskog i Evropskog parlamenta, Ranko Krivokapić i Martin Šulc, na konferenciji za novinare u Briselu
Presednici crnogorskog i Evropskog parlamenta, Ranko Krivokapić i Martin Šulc, na konferenciji za novinare u Briselu

Predsednik Evropskog parlamenta je tokom susreta sa crnogorskim kolegom ohrabrio Crnu Goru da nastavi putem reformi i evropskih integracija

Glasači na predstojećim izborima u Crnoj Gori se ne trebaju obazirati na činjenicu da trenutno Evropska unija ima odredjenih problema i prolazi kroz krizu, poručio je danas presjednik Evropskog parlamena Martin Šulc ispraćajući predsjednika crnogorskog parlamenta, Ranka Krivokapića, nakon razgovora u Briselu. Trebaju imati na umu da za razliku od većine država svijeta imaju prliku da iskažu svoju demokratsku volju", kaže Šulc...

Uvjeren da početak pregovora o prijemu Crne Gore u EU pokazuje da je zemlja na pravom putu, predsjednik Evropskog parlamenta je ohrabro gosta iz Podgorice da se snažno nastavi istim smjerom, putem reformi i evropskih integracija, na čijem kraju čeka punopravno evropsko članstvo:

"Razmijenili smo mišljenja o procesu reformi u Crnoj Gori, o teškoćama, ekonomskim i političkim teškoćama u EU, ali smo se složili da neophodne reforme, debata o evropskoj budućnosti, o veome teškoj ekonomskoj situaciji i o neophodnosti poduzimanja mjera, ne smije biti prepreka nastavku proširenja i pregovorima u tom pravcu. Zato je i naš zajednički zaključak danas da se mora nastaviti saradnja na osnovu uzajamnog povjerenja, uz reforme na obje strane", poručio je Šulc.

"Crna Gora je preuzela plamen evropskih integracija na Balkanu i što je za nas posebno važno, u srcu smo integracija na novim osnovama.Takva poruka je znatno veća od veličine naše države, poruka bazirana na ključnim vrijednostima, ispravnom odnosu i primjer je ostalima da se, preduzmajući prave korake, možete brzo kretati prema EU", kazao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Zamoljen da uputi poruku stanovnicima Crne Gore pred predstojeće izbore, predsjednik Evropskog parlamenta je rekao kako je najvažnije da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju, pravo kakvo još uvijek ne uživa veći dio čovječanstva.
XS
SM
MD
LG