Linkovi

Đurović: Potvrda napora celog društva


Ministarka za evropske integracije na konferenciji za novinare u Podgorici
Ministarka za evropske integracije na konferenciji za novinare u Podgorici

Mišljenje EK o zahtjevu Crne Gore za članstvo u EU, koje je u B predstavio komesar za proširenje Štefan File, budno je u zgradi EK u Podgorici praćeno očima ambasadora zemalja EU u Crnoj Gori i brojnih medija.

Radi se o potvrdi napora koje su sve institucije države, civilno društvo i mediji uradili za reforme i evropski put Crne Gore, rekla je ministar Gordana Đurović:

''Ovo je za nas svakako pozitivno mišljenje, preporuka koje je data državama članicama je jasna, a mi smo zaista jedina zemlja u Regionu koja može da kaže da je u ovom paketu proširenja dobila preporuku za sljedeću evropsku stepenicu. Mi shvatamo da to znači mnogo posla''.

Današnju preporuku treba da potvrde države članice EU u decembru, podsjetio je šef delegacije EU u Crnoj Gori Leopold Maurer:

‘’Želim da vam kažem – i mislim da je to velika čast za Crnu Goru koja pokazuje kako Brisel gleda na vaše društvo – da će prva posjeta nakon današnjeg dana gospodina Šefana Filea biti upravo sjutrašnji dolazak u Crnu Goru, kada će da uruči ovo mišljenje premijeru Crne Gore’’


XS
SM
MD
LG