Linkovi

Povratak crnogorskih vojnika iz Avganistana


Povratak crnogorskih vojnika iz Avagnistana (rtcg.me)
Povratak crnogorskih vojnika iz Avagnistana (rtcg.me)

Pripadnici II kontingenta Vojske Crne Gore vratili su se iz Avganistana nakon uspješno izvršenog zadatka

Država je pokazala najviši stepen obuke vojnika i spremnost da odgovori najsloženijim zadacima u veoma komplikovanim uslovima, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

Za 17 pripadnika II kontingenta VCG u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu danas je na vojnom aerodromu u Golubovcima organizovan svečani doček.

Pozdravljajući ih u ime Ministarstva odbrane i izražavajući zahvalnost i njima i članovima njihovih porodica, državni sekretar Bojan Šarkić kazao je da smo svi srećni što je još jedan složeni zadatak obavljen na najbolji mogući način.

Šarkić je dodao da je sa pripadnicima II kontigenta u misiji „Resolute Support“ u Avganistanu, Crna Gora pokazala najviši stepen obuke pripadnika Vojske i spremnost da se odgovori najsloženijim zadacima u veoma komplikovanim uslovima.

„U mjesecima pred nama, nastavljamo sa svim aktivnostima i obavezama koje smo preuzeli, pokazujući i dokazujući posvećenost naše države, ne samo globalnoj stabilnosti i bezbjednosti, već i našu integraciju u evropska i evroatlantska demokratska društva“, rekao je Šarkić.

Komandant, major Enes Murić, rekao je da je, slijedeći tradiciju, uspješno okončano angažovanje na čast Crne Gore i VCG.

„Demonstrirali ste visok stepen profesionalizma i pokazali svoju osposobljenost i spremnost. Naš kontigent je prepoznat u multinacionalnom okruženju kao visokoosposobljen i motivisan sastav koji je odgovorio svim zadacima tokom angažovanja“, kazao je Murić.

Ceremoniji svečanog dočeka prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba, komandanti i komandiri jedinica VCG, kao i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Margaret En Uehara.

XS
SM
MD
LG