Linkovi

Još jedno ubistvo Afroamerikanca


Minnesota shooting
Minnesota shooting

Drugi dan za redom žrtva policijske pucnjave je Afroamerikanac. Ovog puta žrtva je bila u automobilu koji je zaustavljen zbog pokvarenog svetla, u Minestoti. Prijatelji ubijenog rekli su lokalnim mediima da je njegovo ime Filando Kastil. 32-godišnji crnac, koji je radio u državnoj školi, preminuo je ubrzo po dolasku u bolnicu. Pored ubijenog u kolima su bili I žena i dete koji su odvedeni u policijsku stanicu.

Džon Mangset, vršilac dužnosti šefa policije Sent Entonija, policijske stanice u Minesoti koja je zadužena i za zajednicu Falkon Hajts gde se dogodio incident, pročitao je jutros na brifingu za novinare saopštenje, ali nije odgovarao na pitanja.

"Oko 9 sati uveče pripadnik službe bezbednosti Sent Entonija, zaustavio je vozilo posle čega je došlo do pucnjave. Odrasli muškarac prevezen je u bolnicu. Obavešteni smo da je ta osoba preminula. Niko drugi nije povređen i Biro za kriminalne aktivnosti će istažiti incident i policajca koji je pucao. Biro će objavljivati dodatni informacije kako se istraga bude odvijala. Policajac koji je učestvovao u ovom incidentu je u skladu sa pravilima suspendovan, uz plaćeno odsustvo."

Ubrzo posle incidenta ispred policijske stanice i kasnije, ispred rezidencije guvernera Minesote, okupili su se demonstranti. Demonstracije je izazvao snimak događaja odmah posle pucnjave, koji je postavljen na društvene mreže.

Čovek na snimku je već upucan, krvari i leži u automobilu. Ženska osoba govori da je žrtva rekla policajcu da ima pištolj kod sebe za koji ima dozvolu za nošenje i da mu je policajac rekao da prestane da traži novčanik sa dozvolom.

Dok je čovek dizao ruke u vis policajac je četiri puta pucao u njega, tvrdi ženska osoba na snimku.

XS
SM
MD
LG