Linkovi

Đukanović: Šansa da budemo novi Monte Karlo


Crnogorsko primorje
Crnogorsko primorje

U Crnoj Gori održan Miločerski razvojni forum na kojem su učestvovali poznati ekonomisti iz regiona i Evropske unije.

Vlada Crne Gore je spremna da sistemski podrži kreativnu ekonomiju i dodatno stimuliše investitore da ulažu u Crnu Goru, poručio je premijer Milo Đukanović na Miločerskom razvojnom forumu, koji organizuje Društvo ekonomista i menadžera Crne Gore.

Miločerski forum okupio je renomirane ekonomiste iz regiona i Evropske unije. Danas je na forumu govorio i premijer Milo Đukanović.

Premijer poručuje da se pred Crnom Gorom otvorila jedinstvena šansa da bude novi Monte Karlo i Sen Trope i ne kaže to, kako je rekao, što je nepopravljivi optimista, već o Crnoj Gori u tom kontekstu govore oni koji dobro poznaju savremene turističke tokove i koji su Crnu Goru svrstali u jednu od 10 najbrže rastućih turističkih destinacija.

Đukanović poručuje da je Vlada spremna da sistemski podrži kreativnu ekonomiju iako im, priznaje, to do sada nije bilo lako, a objašnjava i zbog čega.

“U pitanju su sve svjetske renomirane investicije, a sačuvati sve te investitore u ovom nevremenu evropske ekonomske krize ja mislim da je uspjeh i govori o tome da smo mi solidno unaprijedili svoj poslovni ambijent" , kaže Đukanović.

Premijer je ponovio svoj raniji stav da je sezonalnost jedan od ključnih problema u crnogorskom turizmu.

Umjesto sindikalnim odmaralištima moramo se okrenuti izgradnji hotela najviše kategorije, upravo je centralna poruka Miločerskog razvojnog foruma koju je saopštio premijer Milo Đukanović.

On se osvrnuo i na projekat Porto Montenegro.

“Učestvovao sam u toj priči od prvog dana i trebalo mi je mnogo, mnogo napora da sačuvam investitora, jer su mnogi, počev od medija u Crnoj Gori do drugih subjekata iz javnog života, pa do sagovornika koje je investitor imao tada u drugoj federalnoj jedinici tadašnje zajedničke države, sve činili da ga odvrate od te investicije.”

Premijer je primjetio da je do prije pola godine, posebno u nekim medijima, postojao žal za vojnim remontnim zavodom “Arsenal”, na čijoj lokaciji je nastao “Porto Montenegro”.

“Žal za Arsenalom koji je bio crna ekološka tačka na Jadranu, u kome su se remontovali brodovi Jugoslovenske ratne mornarice koje više nema. Umjesto toga, dobili ste legitimaciju Crne Gore. Danas se Crna Gora ne prepoznaje samo po Svetom Stefanu, već po Porto Montenegru”, kazao je premijer.

Tema ovogodišnjeg foruma, koji okuplja renomirane ekonomiste iz zemlje i regiona, je Kreativnost, inovativnost, dizajn.

XS
SM
MD
LG