Linkovi

Milion dolara za siromašnog Indijca


Sušil Kumar sa voditeljem kviza "Želite li da postanete milioner"?, indijskim glumcem Amitabom Bačanom
Sušil Kumar sa voditeljem kviza "Želite li da postanete milioner"?, indijskim glumcem Amitabom Bačanom

Siromašni činovnik Sušil Kumar postao je prvi Indijac koji je osvojio milion dolara u indijskoj verziji kviza „Želite li da postanete milioner?“.

Posle neverovatne pobede, koja je sve podsetila na zaplet filma „Milioner iz blata“, Kumar je postao uzor za milione mladih Indijaca koji nastoje da se izvuku iz siromaštva. Pobednik i njegova supruga, sa kojom se venčao pre četiri meseca, plakali su kada im je voditelj kviza, slavni indijski glumac Amitab Bačan, uručio ček na 50 miliona rupija, odnosno nešto više od milion dolara.

Sušil Kumar je zaradjivao 120 dolara mesečno radeći kao državni službenik, a čak nije imao ni televizor, nego je kviz „Milioner“ pratio u kući svojih komšija, koje su ga i podstakle da se prijavi, videvši da tačno odgovara na jedno pitanje za drugim. Putovanje u studio u Mumbaju bilo je njegova prva poseta nekom većem gradu, i prvi put u životu da je leteo avionom.

On kaže da planira da od nagrade kupi novu kuću, otplati dugove svojih roditelja i pomogne svojoj četvorici braće da započnu privatni biznis, a takodje želi da izgradi biblioteku u svom selu Motihariju, na istoku Indije.

XS
SM
MD
LG