Linkovi

Godišnjica inicijative protiv gojaznosti


Prva dama Amerike, Mišel Obama pokrenula inicijativu u cilju borbe protiv gojaznosti dece
Prva dama Amerike, Mišel Obama pokrenula inicijativu u cilju borbe protiv gojaznosti dece

Prva dama Amerike Mišel Obama obeležava prvu godišnjicu svoje inicijative „Pokrenimo se“ čiji cilj je borba protiv dečje gojaznosti.

Mišel Obama je danas boravila u Njujorku, u okviru dvodnevne ture, promovišući svoju inicijativu u jutarnjim emisijama vesti na dva popularna TV kanala kao i u zabavnim programima. Prva dama je izjavila za TV mrežu ABC da je Amerika napredovala u borbi protiv dečije gojaznosti, ali da je pred njom još dug put.

Ona je takodje gostovala u programu Danas, TV mreže NBC, gde je izjavila da se njena zdravstvena incijativa tiče „uravnotežavanja" dečije ishrane, koju, kako je rekla, promoviše sa svojim ćerkama – 9-godišnjom Sašom i 12-godišnjom Malijom.

Ona je takodje demantovala glasine da njen suprug predsednik Barak Obama farba kosu. Prva dama SAD je rekla da on ima dosta sedih vlasti i u šali dodala da bi njen suprug, da je znao da će biti predsednik, počeo da farba kosu još pre deset godina.

Prva dama kasnije danas putuje u južnu državu Džordžiju da bi posetila jednu školu koja je usvojila njenu inicijativu protiv gojaznosti. Ona će takođe govoriti u jednoj lokalnoj crkvi.

XS
SM
MD
LG