Linkovi

Malezija ponovo proširila potragu


Malezijski patrolni čamci tragaju za nestalim putničkim avionom
Malezijski patrolni čamci tragaju za nestalim putničkim avionom

Malezijski ministar transporta Hišamudin Husein izjavio je da su neodredjene okolnosti navele vlasti da prošire potragu za nestalim putničkim avionom ka Indijskom okeanu

Malezija je saopštila da je dramatično proširila i inače prostrano područje potrage za nestalim putničkim avionom.

Malezijski ministar transporta Hišamudin Husein izjavio je u petak da su neodredjene okolnosti navele vlasti da prošire potragu ka Indijskom okeanu, više hiljada kilometara od tačke na kojoj je Boing 777 nestao sa civilnih radara. Husein je rekao da zajedno sa medjunarodnim partnerima Malezija širi područje potrage kako prema Indijskom okeanu tako i na istok, prema udaljenijim delovima Južnog kineskog mora.

Indijski vojni avioni su u medjuvremenu nadleteli Andamanska i Nikobarska ostrva u Bengalskom zalivu u potrazi za nestalim avionom. Taj arhipelag čini oko 500 uglavnom nenastanjenih ostrva pod gustom tropskom šumom. Indijska mornarica se takodje uključila u potragu.

Malezijski zvaničnici su za sada odbili da komentarišu navode nekih medija i neimenovanih američkih zvaničnika da je nestali avion nastavio da šalje automatske elektronske signale satelitima više sati nakon prekida kontakta sa njim. Spekulacije o uzroku nestanka malezijskog aviona kreću se od od tehničkih problema do terorističkog napada, otmice ili mogućnosti da je pilot hteo da izvrši samoubistvo.
XS
SM
MD
LG