Linkovi

Potraga za mogućim ostacima nestalog aviona


Australijski satelitski snimci mesta u moru gde su primećeni objekti koji bi mogli da budu deo nestalog malezijskog mlaznjaka
Australijski satelitski snimci mesta u moru gde su primećeni objekti koji bi mogli da budu deo nestalog malezijskog mlaznjaka

Zvaničnici navode da su mogući ostaci malezijskog putničkog aviona primećeni pre četiri dana, te da je jedan predmet dug 24 metra, a drugi pet.

U južnom delu Indijskog okeana danas je bila u toku potraga za mogućim ostacima nestalog malezijskog putničkog aviona, koji su prvobitno primećeni na australijskim satelitskim snimcima.

Potragu je omela loša vidljivost, ali je ipak pretražena površina od 23 hiljade kvadratnih kilometara i to oko 2500 hiljade kilometara jugozapadno od australijskog grada Perta. Australijski zvaničnici saopštili su da će akcija biti nastavljena sutra. Potragu će tokom noći međutim nastaviti jedan norveški teretni brod koji je prvi stigao u to udaljeno područje.

Nakon bezuspešne 13-to dnevne portage za Boingom 777, u kojem je bilo 239 putnika i članova posade, oficir australijskih vazduhopolovnih snaga Džon Mekgeri saopštio je da su veliki objekti, primećeni na satelitskom snimku, moguća prekretnica i da je reč o obećavajućem tragu.

Zvaničnici navode da su mogući ostaci primećeni pre četiri dana, te da je jedan predmet dug 24 metra, a drugi pet. U potragu je uključen veliki boj brodova i aviona iz nekoliko zemalja.
XS
SM
MD
LG