Linkovi

Lebron izborio "majstoricu"


Lebron Džejms tokom sinoćnje utakmice u Bostonu
Lebron Džejms tokom sinoćnje utakmice u Bostonu

Posle poraza na Floridi, majami predvođen sjajnim Lebronom Džejmsom (45 poena, 15 skokova, 5 asistencija) ubedljivo slavio u Bostonu - 98:79

Drugog učesnika finala NBA plej-ofa odlučiće "majstorica". Boston nije iskoristio priliku da na svom parketu okonča seriju protiv Majamija, koji je predvođen senzacionalnim Lebronom Džejmsom ostvario ubedljivu pobedu - 98:79 i osigurao da se sedmi - odlučujući - meč igra sutra uveče na Floridi.

Pitanje pobednika sinoć se praktično nije ni postavljalo. Majami je vrlo brzo stekao dvocifrenu prednost i do kraja nije dozvolio domaćima ni da se približe.

Lebron Džejms pružio je jednu od najboljih individualnih partija u istoriji NBA plej-ofa, koja se ako je verovati analitičarima može uporediti samo sa legendarnim Viltom Čejmberlenom. MVP ligaškog dela sezone opravdao je taj status u meču koji je mogao da znači eliminaciju favorizovanog tima sa Floride, postigavši 45 poena, uz 15 skokova i 5 asistencija.

Jedini dvocifren u pobedničkom timu bio je još Dvejn vejd sa 17 poena i 8 skokova.

Kod poraženih, Ražon Rondo je završio sa 21 poenom, 10 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, dok je ostatak "velike četvorke" bio neprimetan. Kevin Garnet je ubacio 12, Rej Alen 10, a Pol Pirs 9 poena, uz katastrofalan šut 4-18 iz igre.

Majami je tako vratio prednost domaćeg parketa i sutra u svoj dvorani ima priliku da se vrati u veliko finale, gde već čeka Oklahoma Siti.

Bez obzira ko bude pobedio sutra u Majamiju, finale plej-ofa počinje 12. juna u Oklahoma Sitiju.
XS
SM
MD
LG