Linkovi

Raste broj žrtava u Libiji


Protesti u Libiji
Protesti u Libiji

Pripadnici libijskih bezbednosnih snaga su ponovo pucali na demonstrante, a organizacija „Hjuman rajts voč“, sa sedištem u Sjedinjenim Državama, tvrdi da se broj mrtvih u petodnevnim neredima u Libiji povećao na 173.

Očevici u Bengaziju tvrde da su pripadnici bezbednosnih snaga danas pucali na ožalošćene koji su prisustvovali sahrani juče poginulih demonstranata. „Hjuman rajts voč“ je u današnjem izveštaju povećao broj mrtvih, dok izvori u bolnicama u Bengaziju tvrde da je u nasilju poginulo najmanje dvesta ljudi i da su stotine ranjene.

Libijske snage bezbednosti su i juče pucale na svet koji se okupio na sahranama aktivista. Arapski mediji izveštavaju da je u jučerašnjim okršajima – koje neki stanovnici Bengazija nazivaju „masakrom“ – poginulo najmanje 15 demonstranata. Očevici kažu da su snajperi otvorili vatru u trenutku kada su ožalošćeni krenuli prema sedištu policije.

Demonstracije se od početka, prošlog utorka, održavaju pretežno u Bengaziju i gradovima na istoku Libije. One predstavljaju nezapamćeni bunt protiv četrdesetogodišnje vladavine Moamera Gadafija, čije su pristalice proteklih dana organizovale manje mitinge u prestonici Tripoliju.

XS
SM
MD
LG