Linkovi

Nastavak borbi u Libiji


U Libiji se i dalje vode žestoki sukobi u dva uporišta snaga Moamera Gadafija
U Libiji se i dalje vode žestoki sukobi u dva uporišta snaga Moamera Gadafija

Borci Nacionalnog prelaznog saveta danas nailaze na žestok otpor u dva preostala uporišta Moamera Gadafija, dok lideri saveta rade na uspostavljanju nove vlade. Nacionalni prelazni savet je planirao da do kraja dana objavi sastav Kabineta, ali agencija „Frans pres“ javlja da će dogovori u poslednjem trenutku dovesti do odlaganja tog saopštenja.

Gadafijeve pristalice u pustinjskom gradu Bani Validu dočekuju žestokom minobacačkom i snajperskom vatrom borce Prelaznog saveta, koji pokušavaju da prodru u grad sa severa. Gadafijeve pristalice u Sirti nastoje da zaustave prodor boraca prelaznog saveta raketnom vatrom. Nadležni su saopštili da je u najnovijim sukobima u tom gradu poginulo najmanje 10 ljudi, a ranjeno najmanje 40. Musa Ibrahim, portparol svrgnutog lidera, tvrdi da Gadafijeve pristalice mogu da nastave borbu „mesecima“.

Turska je saopštila da će pomoću padobrana dostaviti stanovnicima Bani Valida 22 tone humanitarne pomoći. Turska vlada je juče saopštila da je pomoć namenjena civilima koji su u vrlo teškoj situaciji.

XS
SM
MD
LG