Linkovi

Leri King otišao u penziju


Leri King otišao u penziju
Leri King otišao u penziju

Legendarni američki voditelj Leri King sinoć je završio svoju 25 godina dugu karijeru na CNN-u. U poslednjoj emisiji "Larry King Live", 77-godišnjem voditelju priznanje je odao niz slavnih ličnosti, uključujući bivšeg predsednika Bila Klintona, te sadašnjeg predsednika Obamu, koji mu se obratio u specijalno snimljenoj poruci.

Neki od gostiju bili su iznenadjenje i za samog Kinga. Guverner Kalifornije Arnold Švarceneger izjavio je da će uvesti dan Lerija Kinga, a pored Kingovog “dvojnika” iz serijala “Saturday Night Live”, voditelja je imitirao i njegov 10-godišnji sin.

Zvezde američkog TV novinarstva Dajen Sojer, Barbara Volters, Kejti Kurik i Brajan Vilijams okupili su se u studiju u Njujorku da bi se oprostili od Kinga koji im je bio uzor, a nekima i mentor.

U preko 6,000 epizoda svoje emisije, Leri King je intervjuisao više od 50,000 ljudi, od svetskih lidera i zvezda do običnih ljudi koji su učestvovali u izuzetnim dogadjajima. King, medjutim, kaže da nikada neće okačiti o klin svoje legendarne tregere.

On će i dalje povremeno uredjivati specijalne emisije, zbog čega se od svojih gledalaca nije oprostio rečima “zbogom” već “do skorog vidjenja”. Kingov udarni termin na CNN-u u 9 sati uveče od januara će preuzeti britanski TV voditelj Pirs Morgan.





XS
SM
MD
LG