Linkovi

Beograd još bez stava o izborima


Lokalni izbori u severnom delu Mitrovice (arhivski snimak)
Lokalni izbori u severnom delu Mitrovice (arhivski snimak)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe sa Kosova da po pitanju izlaska na izbore pažljivo slušaju poruke svojih predstavnika sa Kosova

Beograd se još uvek nije izjasnio u vezi izlaska Srba na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu.

Prilikom svoje prve posete Kosovu u svojstvu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je Srbima sa Kosova poručio da u vezi predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu, slušaju savete svojih predstavnika sa Kosova.

“Čuli ste rezerve koje imamo vezane za određeno ponašanje instuitucija iz Prištine i Centralne izborne komisije, ali mi nećemo dozvoliti da njihovo ponašanje bude na uštrb dugoročnih srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu. U tom smislu, jedina prava poruka ljudima na KiM je da slušaju preporuke i poruke predsednika opština i narodnih poslanika sa Kosova u Skupštini Srbije”, kazao je Đurić.

Nakon ragovora sa vladikom Teodosijem u manastirrskim prostorijama, gde je snimanje bilo dozvoljeno samo ekipi Radio televizije Srbije, Đurić je pozvao Srbe i Albance da se uključe u rešavanje zajedničkih problema.

“Vreme je da se spor koji imamo okonča, da se nađe rešenje koje će zadovoljiti koliko god je moguće potrebe svih, uključujući i Albance. Kosovo i Metohija je danas loše mesto za Srbe, ali nije dobro mesto ni za Albance. Ista zla sudbina čeka i srpsku i albansku decu, ako se ne stane na put klanovskim podelama, mafijaškom organizovanju, trgovini ljudma, drogom, oružjem”, poručio je Đurić.

Đurić koji je na funkciju direktora kancelarije 26. Maja zamenio Aleksandra Vulina je u kasnim popodnevnim satima iza zatvorenih vrata razgovarao i sa političkim predstavnicima kosovskih Srba
XS
SM
MD
LG