Linkovi

Sprečen napad u Prištini, incidenti u Mitrovici


Kosovska policija prikuplja materijal iz automobila nakon tvrdnji da je sprečila napad u Prištini
Kosovska policija prikuplja materijal iz automobila nakon tvrdnji da je sprečila napad u Prištini

U Prištini je blizu američke ambasade uhapšen Srbin sa 13 kilograma eksploziva, dok je u odvojenim incidentima u Severnoj Mitrovici ubijena je jedna osoba i kamenovana zgrada civilne zaštite.

U Prištini je, kako piše prištinska štampa, uhapšen Srbin nakon što je u njegovom automobilu beogradskih registarskih tablica pronađeno 13 kilograma eksploziva. Policija je automobil zaustavila u blizini Američke ambasade u naselju Dragodan.

“Ono što mozemo da objavimo u ovoj fazi, odnosno informaciju u vezi slučaja zbog kog smo svi zabrinuti - slučaj hapšenja osobe za koju se sumnja da je imala nameru da izvrši teroristički akt. Policija Kosova preduzimajući operativne radnje, došla je do informacije da je jedna osoba osumnjičena da poseduje eksplozivne supstance u svojim kolima. Policija Kosova sa svim svojim relevantnim jedinicama sinoć oko 22:00 časa u ulici Ahmeta Krasnićija u naselju Dragodan zaustavila je u rutinskoj kontroli sumnjivo vozilo i uhapsila vozača”, rekao je Hiseni.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga uputila je čestitke Policiji Kosova za, kako se navodi, “profesionalizam i dobro obavljen posao za sprečavanje terorističkog dela i za zaštitu nacionalne bezbednosti Kosova i njegovih građana”.

Jahjaga je danas o hapšenju osumnjičenog sa 13 kilograma eksploziva razgovarala sa premijerom Kosova Isaom Mustafom, direktorom Policije Kosova Špendom Madžunijem i direktorom Kosovske bezbednosne agencije Baškimom Smakajem.

Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za sever Kosova Besim Hoti potvrdio je u telefonskoj izjavi za Glas Amerike da da je u centru Kosovske Mitrovice danas nešto pre 15 sati ubijen tridesetjednogodišnji Ivica Rajčić. Hoti je kazao da je Rajčić bio poznat policiji i “kao žrtva i kao osumničeni u nekim krivičnim delima”.

Danas oko 14:40 sati u Drvarskoj ulici u Severnoj Mitrovici između Osnovne škole Sveti Sava i dečijeg obdaništa, još uvek nepoznati počinilac pucao je iz vatrenog oružja i pogodio žrtvu sa nekoliko hitaca. Žrtva koja je u tom trenutku bila u kolima je podlegla povredama i to je potvrđeno u Kliničkom centru u Mitrovici. Motiv ovog ubistva za sada je nepoznat, a naše ekipe su još uvek na terenu i vrše istragu.

Pored današnjeg ubistva u Severnoj Mitrovici i sinoć se dogodio incident kada su za sada nepoznate osobe kamenovale bivšu zgradu opštine Kosovska Mitrovica u kojoj su sada smešteni radnici civilne zaštite. Povređenih nije bilo, a oštećeno je jedno prozorsko staklo i dva automobila.

XS
SM
MD
LG