Linkovi

Keri: Sveobuvatan plan protiv ekstremizma


Američki državni sekretar Džon Keri govori na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu
Američki državni sekretar Džon Keri govori na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Američki državni sekretar Džon Keri predstavio je danas u Davosu dugoročnu strategiju za borbu protiv nasilnog ekstremizma.

Keri se u obraćanju liderima na Svetskom ekonomskom forumu, u Davosu, založio za sveobuhvatan pristup koji predviđa odgovornu vlast i ekonomsko, političko i obrazovno jačanje svih.

Američki diplomata je istakao napore međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države u Iraku i Siriji, ali i dodao da je ta borba veća od vojne kampanje protiv ekstremista.

Keri je naglasio da svet u narednom periodu mora da radi na jačanju bezbednosti i stabilnosti u Jemenu, severnoj Africi, Somaliji i Nigeriji, koju će on posetiti narednih dana.

Državni sekretar je poručio da, na kraju, borba protiv nasilnog ekstremizma neće biti odlučena na ratištu, već u učionicama i verskim centrima, kao i podsticanjem zajedničkog prosperiteta.

Keri je rekao da će samit, kojim će narednog meseca u Vašingtonu predsedavati predsednik Barak Obama, biti forum za dalju izgradnju višestruke strategije za suzbijanje terorističkih pretnji.

XS
SM
MD
LG