Linkovi

Keri nenajavljeno u Avganistanu


Džon Keri i Ašraf Gani tokom razgovora u američkoj ambasadi u Kabulu
Džon Keri i Ašraf Gani tokom razgovora u američkoj ambasadi u Kabulu

Američki državni sekretar pokušava da pomogne u rešavanju spora u vezi sa rezultatima drugog kruga predsedničkih izbora, između dvojice kandidata - Ašrafa Ganija i Abdule Abdule

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je u nenajavljenu posetu Avganistanu, kako bi se sastao sa predsedničkim kandidatima koji se spore u vezi sa rezultatima drugog kruga izbora.

To je drugi Kerijev odlazak u Avganistan u poslednjih mesec dana, a očekuje se da će šef američke diplomatije izvršiti pritisak da se postigne dogovor između nekadašnjeg ministra finansija Ašrafa Ganija i izazivača Abdule Abdule, koji ne prihvata nepotpune rezultate drugog kruga, prema kojima je Gani u vođstvu.

Keri se kasno večeras sastao sa dvojicom kandidata, a sutra će razgovarati sa odlazećim predsednikom Hamidom Karzaijem, pre nego što se uputi za Burmu, gde trebna da učestvuje na Azijskom bezbednosnom forumu.

Američka ambasada u Kabulu saopštila je da je međunarodni tim koji nadgleda ponovno prebrojavanje glasova analizirao 18 odsto od skoro 23 hiljade glasačkih kutija.

XS
SM
MD
LG