Linkovi

Predstavljen "Epl voč"


Izvršni direktor Epla, Tim Kuk, govori o novom Epl Voču u San Francisku, 9. marta 2015.
Izvršni direktor Epla, Tim Kuk, govori o novom Epl Voču u San Francisku, 9. marta 2015.

"Pametni sat" kompanije Epl naći će se u prodaji u aprilu, a najjeftinija verzija koštaće 349 dolara.

Američki tehnološki gigant, kompanija "Epl" danas je predstavila svoju najnoviji proizvod - pametni sat nazvan "Epl voč", prilično skup uređaj, koji pored pokazivanja vremena predstavlja minijaturni kompjuter s mnoštvom aplikacija.

Nekoliko velikih tehnoloških kompanija, među njima južnokorejski Samsung i LG, baš kao i japanski Sony - već neko vreme imaju ovakve uređaje u prodaji, ali se "Epl" - najvrednija svetska firma - nada da će njen prvi novi uređaj u eri posle smrti osnivača Stiva Džobsa 2011, steći popularnost među potrošačima koji su već naviknuti na Afone i Ajpede.

Tokom današnjeg predstavljanja, generalni direktor "Epla" Tim Kuk izjavio je da će korisnici "Epl voča" njime moći da obavljaju telefonske razgovore, proveravaju elektronsku poštu, slušaju muziku i prate svoju aktivnost dok vežbaju.

Očekuje se da će cena najjeftinijeg modela "Epl voča" biti 349 dolara, ali da će biti i uređaja od 19-karatnog zlata, koji bi mogli da koštaju i do 10 hiljada dolara. U rpodaji će se pojaviti narednotg meseca, a analitičari očekuju da bi prve godine "Epl" mogao da proda između osam i 18 miliona ovih uređaja.

XS
SM
MD
LG