Linkovi

Keri: Napadati ID i na kopnu


Američki državni sekretar Džon Keri govori na ministarskom sastanku OEBS-a u Beogradu
Američki državni sekretar Džon Keri govori na ministarskom sastanku OEBS-a u Beogradu

Američki državni sekretar poručio je da bi pojedine kopnene snage trebalo da krenu u borbu protiv Islamske države; Takođe je pozvao Rusiju i Ukrajinu da rade na okončanju tenzija

Za borbu protiv Islamske države potrebno je i angažovanje određenih kopnenih snaga spremnih da se bore protiv te terorističke organizacije, rekao je državni sekretar Džon Keri i upozorio ona ne bi mogla da bude poražena samo vazdušnim udarima.

Keri je, govoreći na samitu OEBS-a u Beogradu, izjavio i da Rusija i Ukrajina moraju da rade na okončanju tenzija i obnavljanja prekida vatre u Ukrajini. On je naglasio da bi Rusija trebalo da pomogne u povlačenju ruskih snaga iz istočne Ukrajine i da dozvoli nesmetan pristup posmatračima OEBS-a u regionu Donbas.

Keri je takodje rekao da Ukrajina mora da odradi svoj deo u obnovi primirja i da počne sa obnovom ukrajinskih regiona na istoku zemlje.

Američki državni sekretar naglasio je da je OEBS načinio veliki progres od svog nastanka pre 40 godina ali da je potrebno učiniti još mnogo toga. Keri je dodao da zemlje članice OEBS-a treba da učine više u razmeni međusobnih vojnih informacija i da pojačaju napore za zaštitu ljudskih prava i okončanje netrpeljivosti.

XS
SM
MD
LG