Linkovi

Preminuo Džejms Gandolfini


Džejms Gandolfini na premijeri novih epizoda serija "Porodica Soprano" 27. marta 2007. u Njujorku
Džejms Gandolfini na premijeri novih epizoda serija "Porodica Soprano" 27. marta 2007. u Njujorku

Američki glumac Džejms Gandolfini, najpoznatiji po ulozi italijansko-američkog mafijaškog bosa Tonija Soprana u TV seriji „Porodica Soprano”, preminuo je juče u Rimu, od posledica srčanog udara.

Američki glumac Džejms Gandolfini, najpoznatiji po ulozi italijansko-američkog mafijaškog bosa Tonija Soprana u TV seriji „Porodica Soprano”, preminuo je juče u Rimu, od posledica srčanog udara. Gandolfini je imao 51 godinu.

Kasno sinoć, Džejms Gandolfini je kolima hitne pomoći prebačen u polikliniku Umberto. Lekari su konstatovali da mu je srce otkazalo i proglašen je mrtvim pošto pokušaji da ga reanimiraju nisu uspeli. Gandolfini je boravio u Rimu da bi prisustvovao filmskom festivalu.

Gandolfinija je proslavila glavna uloga u seriji “Porodica Soprano”, koja mu je pored slave donela i brojna priznanja. Tokom šest godina koliko se emitovala, Gandolfini je dobio tri nagrade Emi kao glavni glumac u dramskoj seriji. Ranije ovog meseca, Udruženje američkih scenarista proglasilo je „Porodicu Soprano“ najboljom televizijskom serijom u istoriji.

Gandolfini je govorio da je emotivni izazov tumačiti čoveka koji kipti od besa, ali je istovremeno dobar porodični čovek.

“Pa, imam ja neke mračne trenutke. I mislim da je korisno da imam gde da ih smestim”.

Dejvid Čejs, autor serije „Porodica Soprano“, nazvao je Gandolfinija genijem i jednim od najvećih glumaca našeg vremena.

Njegova partnerka u seriji Idi Falko rekla je da je - za razliku od Toniaj Soprana – Gandolfini bio toliko dobar i plemenit da se to ne može opisati rečima.

Gandolfini, inače rodom iz Nju Džerzija, počeo je glumačku karijeru 1992. ulogom na Brodveju u komadu Tenesija Vilijamsa Tramvaj zvani želja. Proslavio se 1993. ulogom u filmu True Romance (Istinska romansa). Potom je glumio u filmovima poput ostvarenja The Last Castle sa Robertom Redfordom i All the King’s men, (Svi Kraljevi ljudi) sa Šonom Penom. Prošle godine Gandolfini je tumačio direktora CIA-e Liona Panetu u filmu o lovu na Bin Ladena Trideset minuta posle ponoći.

Iznenadna smrt u Džejmsa Gandolfinija u 52. godini života bila je šok za sve njegove prijatelje i obožavaoce.
XS
SM
MD
LG