Linkovi

Izrael nastavlja izgradnju naselja


Givat Zeev, jedno od naselja na Zapadnoj obali u kojem se i dalje gradi
Givat Zeev, jedno od naselja na Zapadnoj obali u kojem se i dalje gradi

Ministarstvo građevinarstva jevrejske države saopštilo da bi 800 kuća trebalo da bude izgrađeno na Zapadnoj obali i 600 u istočnom Jerusalimu, koje je Izrael okupirao 1967. godine...

Izrael je saopštio da planira izgradnju 1.400 novih kuća na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, što je potez koji će sigurno uznemiriti Palestinsku stranu tokom ionako krhkih mirovnih pregovora.

Izraelsko ministarstvo građevinarstva saopštilo je da bi 800 kuća trebalo da bude izgrađeno na Zapadnoj obali i 600 u istočnom Jerusalimu, koje je Izrael okupirao 1967. godine.

Taj potez bio je očekivan kao deo napora premijera Benjamina Netanjahua da smiri zabrinutost pojedinih članova vlade povodom puštanja na slobodu 26 palestinskih zarobljenika, koji su oslobođeni prošlog meseca u okviru mirovnih napora koje je pokrenuo američki državni sekretar Džon Keri.

Izraelski zvaničnici izjavili su da su čekali da Keri napusti region kako bi objavili planove o izgradnji. Palestinci su zapretili da će se povući iz pregovora i možda preduzeti pravne mere.
XS
SM
MD
LG