Linkovi

Vučić i Ivanić o konferenciji lidera regiona


Srpski član Predstavništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić
Srpski član Predstavništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić

Srpski član Predstavništva BiH Mladen Ivanić u Beogradu rekao da podržavam inicijativu srpskog premijera za uspostavljanje dana sećanja na sve žrtve ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je da je danas na sastanku u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o predstojećoj konferenciji lidera regiona 27. avgusta u Beču, koja je, kako je ocenio, bitna i za stabilizaciju prilika na Zapadnom Balkanu.

Ivanić je istakao da veruje da će od zajedničkih inicijativa, razgovora i zajedničkog nastupa postojati ukupna korist za Srbiju i za BiH, a samim tim i za Republiku Srpsku.

"Ta konferencija je bitna za celu stabilizaciju prilika u regionu. Veliki je interes sa nekoliko zajedničkih projekata, jedan od tih najvažnijih je pruga Sarajevo – Beograd, preko Tuzle i Zvornika. I mi ćemo zajednički na tome raditi", izjavio je Ivanić.

On je istakao i da je podržao predlog premijera Srbije o uspostavljanju dana sećanja na sve žrtve ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Ivanić je ocenio da je to izuzetno korisna, pozitivna i dobrodošla incijativa, i izrazio nadu da će vremenom i drugi lideri u regionu shvatiti važnost tog predloga za pomirenje.

XS
SM
MD
LG