Linkovi

ITF: Šest srpskih tenisera u Londonu


Najveća nada za zlatnu medalju: najbolji teniser sveta Novak Đoković
Najveća nada za zlatnu medalju: najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković, Tipsarević, Troicki, Zimonjić, Ivanović i Janković pokušaće da osvoje olimpijska odličja u prestonici Velike Britanije

Međunarodna teniska federacije (ITF) objavila je listu tenisera i teniserki koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu, među kojima su Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović i Jelena Janković.

Na olimpijskom turniru, koji se igra od 28. jula do 5. avgusta na terenima Vimbldona, nastupiće teniseri i teniserke iz 45 zemalja.

Olimpijski turnir će biti najjači do sada. Tenisere predvodi prvi reket sveta Novak Đoković, osvajač bronzane medalje u singlu u Pekingu pre četiri godine, a žene Ruskinja Marija Šarapova, trenutno prva na WTA listi.

Po 19 od najbolje rangiranih 20 tenisera i teniserki učestvovaće na olimpijskom turniru u singlu, u kojem u obe konkurencije učestvuje 64 igrača, dok će po 32 para nastupiti u dublovima.

U Londonu će igrati i branilac titule u singlu iz Pekinga, Španac Rafael Nadal, a titule brane i najbolji u konkurenciji dublova, Švajcarci Rodžer Federer i Stanislas Varvrinka i Amerikanke sestre Serena i Venus Vilijams.

Pobednica olimpijskog turnira iz 2008. godine Ruskinja Jelena Dementijeva se u među vremenu povukla iz tenisa.

Prvi put od 1924. godine na Olimpijskim igrama učestvovaće i mešoviti dublovi.

Đoković, Tipsarević, Troicki, Ivanović i Janković će nastupiti u singlu.

U dublu će nastupiti parovi Đoković - Troicki i Tipsarević - Zimonjić, dok je najavljeno i da će Zimonjić i Ivanović nastupiti u miksu.
XS
SM
MD
LG