Linkovi

Tužioci traže brže sudjenje Berluskoniju


Marokanka Rubi koja je navodno primila novac od italijanskog premijera Silvia Berluskonija za seksualne usluge
Marokanka Rubi koja je navodno primila novac od italijanskog premijera Silvia Berluskonija za seksualne usluge

Tužioci u Italiji traže da politički uzdrmani premijer Silvio Berluskoni odmah bude izveden pred sud pod optužbom da je imao seksualne odnose sa maloletnom prostitutkom i da je zloupotrebio vlast. Vrhovni tužilac Edmondo Bruti Liberati rekao je novinarima da će taj zahtev biti podnet sutra.

Tužioci tvrde da je 74-godišnji Berluskoni platio za seksualne usluge nizu mladih žena, uključujući plesačicu iz jednog marokanskog noćnog kluba, poznatu kao Rubi, koja je u centru istrage protiv premijera. Tužioci navode da je ta mlada žena, čije je pravo ime Karima El Mahrug, imala 17 godina u vreme kad je dolazila u njegovu kuću.

Oni takodje navode da je Berluskoni zloupotrebio vlast, jer je tražio od policije da oslobodi Karimu kad je bila pritvorena zbog kradje.

Berluskoni demantuje da je na bilo koji način prekršio zakon i kaže da sudije u Milanu vode politički vproces protiv njega. On takođe kaže da nema nameru da podnese ostavku zbog ovih navoda. Prostitucija je legalna u Italiji, ali ne sa osobama mladjim od 18 godina.

XS
SM
MD
LG