Linkovi

Istraga motiva pucnjave na LAX-u

  • Glas Amerike

Pripadnici policije Los Anđelesa na terminalu gde se odigrao napad

Pripadnici policije Los Anđelesa na terminalu gde se odigrao napad

Svi dokazi ukazuju da je napadač na Međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu, koji je identifikovan kao 23-godišnji Pol Sijansija - delovao sam...

Američke vlasti još rade na utvrđivanju motiva jučerašnje pucnjave na Međunardonom aerodromu u Los Anđelesu (LAX), u kojoj je ubijen federalni agent aerodromskog obezbeđenja, i povređena najmanje još najmanje dvojica službenika.

Zvaničnici kažu da je čovek koji je na aerodromu otvorio vatru iz polu-automatske puške nosio poruku u kojoj je pisalo da želi da ubije sve pripadnike Bezbednosne uprave za saobraćaj (TSA) i da nema nameru da povredi "nevine ljude".

Policija je saopštila da je napadač počeo da puca nakon što je uspeo da uđe u deo aerodroma gde se obavlja bezbednosna provera putnika, a zatim nastavio u drugim delovima objekta, pre nego što su ga policajci ranili i zatim priveli.Očevici tvrde da napadač nije pucao prema ljudima koji su mu rekali da nisu službenici TSA-a.

Svi dokazi ukazuju na to da je napadač, koji je identifikovan kao 23-godišnji Pol Sijansija iz Los Anđelesa, delovao sam.

Policajci su na pucnjavu reagovali opsadom aerodroma, dok je jedan od terminala bio evakuisan, a letovi privremeno obustavljeni.
XS
SM
MD
LG