Linkovi

Izrael oborio bespilotnu letelicu


Bespilotna letelica
Bespilotna letelica

Izraelske vazduhoplovne snage su juče oborile neidentifikovanu bespilotnu letelicu koja je zašla u izraelski vazdušni prostor.

Portparolka izraelske vojske, Avital Lejbovič, izjavila je da se ne zna poreklo letelice. „U svakom slučaju, mogu da kažem da je ona došla iz pravca Sredozemnog mora i sa juga ušla u Izrael“, rekla je Lejbovič.

Ona je novinarima izjavila da je Izraelske vazduhoplovne snage su juče oborile neidentifikovanu bespilotnu letelicu koja je zašla u izraelski vazdušni prostor. Portparolka izraelske vojske, Avital Lejbovič, izjavila je da se ne zna poreklo letelice. „U svakom slučaju, mogu da kažem da je ona došla iz pravca Sredozemnog mora i sa juga ušla u Izrael“, rekla je Lejbovič.

Ona je novinarima izjavila da je bespilotna letelica koja se približavala Izraelu otkrivena ujutru i da su odmah upućeni vojni avioni da je presretnu. Objasnila je da je letelica prešla pustinju Negev i da je oborena iznad šume na nenastanjenom području u blizini granice Zapadne obale. Vojni funkcioneri nisu saopštili detalje, ali lokalni mediji prenose da letelica nije nosila oružje.

U prvim nezvaničnim komentarima, bespilotna letelica se dovodi u vezu sa Hezbolahom, oružanom organizacijom stacioniranom u Libanu koju podržava Iran. Izraelska vojska je odmah uputila istražitelje da ispitaju ostatke oborene letelice.




.
XS
SM
MD
LG