Linkovi

Iran: Sankcije SAD "psihološki rat"


Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova odbacio nove američke sankcije, 7. februar 2012.
Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova odbacio nove američke sankcije, 7. februar 2012.

Iranski zvaničnici odbacili su nove sankcije koje su Sjedinjene Države uvele Iranskoj vladi i Centralnoj banci, nazivajući ih “psihološkim ratom”.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova, Ramin Mehmanparast istakao je danas na konferenciji za novinare u Teheranu da sankcije, s obzirom da Iran ne obavlja finansijske transakcije sa Sjedinjenim Državama, neće imati nikakvog uticaja na njegovu zemlju.

“Ova propaganda se sprovodi u cilju stvaranja atmosfere psihološkog rata. Mnoge od tih mera neće imati uticaj na razvoj naših odnosa sa drugim zemljama", rekao je portaprol iranskog ministarstva spoljnih poslova Ramin Mehmanparast.

On je to izjavio dan pošto je američki predsednik Barak Obama dao dodatna ovlašćenja američkim bankama da zamrznu sredstva koja su u vlasništvu Iranske vlade. Sjedinjene Države i Evropska unija su proteklih nedelja uvele dodatne ekonomske sankcije Iranu, kako bi izvršili pritisak na Teheran da prekine obogaćivanje uranijuma – proces koji ima i vojnu i civilnu upotrebu.

XS
SM
MD
LG