Linkovi

Dvoje uhapšenih za napade u Džakarti


Bdenje gradjana posle napada u Džakarti
Bdenje gradjana posle napada u Džakarti

Indonežanska policija je saopštila da je jedan osumnjičeni terorista ubijen, dok su najmanje dvojica uhapšena tokom racija na više lokacija

Neki od onih koji bili meta racija povezani su sa terorističkom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za jučerašnje napade.

Jedan od napadača, koji je stradao juče, prethodno je bio hapšen zbog posedovanja municije tokom posete američkog predsednika Baraka Obame Indoneziji, saopštio je danas šef policije. Neke zemlje, uključujući SAD, danas su zatvorile svoje ambasade.

Džakarta je mobilizovala kompletne policijske snage da čuvaju glavni grad posle prvog napada grupe Islamska država u najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji.

Gnevni i tužni Indonežani, koji su bili u kontaktu putem društvenih medija, brzo su formirali grupu “Ne bojimo se”. Desetine gradjana su se okupile na mestu napada 30 sati posle incidenta.

Bilo je uzvika “ubijte teroriste” i osuda napada koji su, kako su naveli, protiv Boga. Bdenju su su vrlo brzo pridružili lokalni i medjunarodni novinari, koji su blokirali dve saobraćajne trake u prometnoj Tamrin ulici.

Policija je kontrolisala saobraćaj i navodila automobile da idu oko mirnih demonstracija. Predsednik Joko Vidodo je nastojao da smiri uznemirene trgovce u šoping molu Sarina odmah do lokacije napada.

XS
SM
MD
LG