Linkovi

Žene turisti izbegavaju Indiju


Proleće u Indiji privlači brojne turiste
Proleće u Indiji privlači brojne turiste

Udružena trgovinska i industrijska komora Indije saopštava u ovonedeljnom izveštaju da je broj turista koji dolaze u Indiju opao za 25 posto

Jedna nova anketa pokazala je da je broj strankinja koje dolaze u Indiju radi turizma pao za više od jedne trećine tokom protekla tri meseca, nakon nekoliko seksualnih napada koji su privukli medjunarodnu pažnju.

Udruženje trgovinskih i industrijskih komora Indije saopštilo je u ovonedeljnom izveštaju da je broj turista koji dolaze u Indiju opao za 25 odsto.

U okviru studije anketirano je 1200 turističkih kompanija širom zemlje, koje su saopštile da su zabrinutosti povodom bezbednosti i globalnog ekonomskog usporavanja faktori koji su doveli do manjeg broja turista. Tokom obično prometne turističke sezone većina posetilaca radije obilazi druge azijske zemlje, poput Malezije i Tajlanda, umesto Indije.

Više od 70 odsto turističkih agencija kaže da je u protekla tri meseca bilo otkazanih poseta, posebno od strane žena posetilaca iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije.
XS
SM
MD
LG